2006/10/31

Jakiak


Jakiak zazpi taldetan daude sailkatuta, beren osaera eta organismoan dituzten eginkizunak kontuan hartuta.
  • 1. taldea. Esnea eta gazta: proteinak eta kaltzioa dauzkate.
  • 2. taldea. Haragia, arrautzak eta arraina: proteinak, burdina eta A eta B konplexuko bitaminak dauzkate.
  • 3. taldea. Patatak, lekariak eta fruitu lehorrak: landare-proteinak, karbohidratoak, mineralak dauzkate.
  • 4. taldea. Barazkiak eta egoskariak: C eta A bitaminetan aberatsak.
  • 5. taldea. Fruituak: aberatsak azukreetan, C eta A bitaminan eta gatz mineraletan.
  • 6. taldea. Laboreak, azukrea eta pasta: karbohidratoetan aberatsak, eta labore osoak B konplexuko bitaminetan ere bai.
  • 7. taldea. Olioa, urdaia, gurina, margarina: gantzean eta gantz-azido esentzialetan aberatsak.

No hay comentarios: