Jakiak zazpi taldetan daude sailkatuta, beren osaera eta organismoan dituzten eginkizunak kontuan hartuta.
- 1. taldea. Esnea eta gazta: proteinak eta kaltzioa dauzkate.
- 2. taldea. Haragia, arrautzak eta arraina: proteinak, burdina eta A eta B konplexuko bitaminak dauzkate.
- 3. taldea. Patatak, lekariak eta fruitu lehorrak: landare-proteinak, karbohidratoak, mineralak dauzkate.
- 4. taldea. Barazkiak eta egoskariak: C eta A bitaminetan aberatsak.
- 5. taldea. Fruituak: aberatsak azukreetan, C eta A bitaminan eta gatz mineraletan.
- 6. taldea. Laboreak, azukrea eta pasta: karbohidratoetan aberatsak, eta labore osoak B konplexuko bitaminetan ere bai.
- 7. taldea. Olioa, urdaia, gurina, margarina: gantzean eta gantz-azido esentzialetan aberatsak.
No hay comentarios:
Publicar un comentario